Afbeeldingsresultaat voor dag tegen kanker

Op donderdag 17 oktober is het de Dag tegen Kanker. Dan steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. We laten hen voelen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen, dat ze er niet alleen voor staan. Ontdek hoe ook jij kunt meedoen. 

Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Dat kan door het gele lintje op te spelden, door solidariteit te tonen op sociale media, door vanaf 12 oktober via deze website een berichtje te sturen aan iemand getroffen door kanker, of door als ziekenhuis, zorgorganisatie of lokale overheid verwenactiviteiten te organiseren voor kankerpatiënten.

Deelnemen aan de Dag tegen Kanker:

Elke dag krijgen gemiddeld 107 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een ziekte die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënten. Voor hun naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode.

Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Die dag wordt aandacht gevraagd voor mensen met kanker en de strijd die ze elke dag leveren.

Op 17 oktober roept Kom op tegen Kanker Vlamingen op hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen.