Sinds enkele dagen is de app “112 BE” beschikbaar. Dankzij deze app weten de hulpdiensten onmiddellijk waar iemand zich bevindt wanneer hij of zij beroep doet op een ziekenwagen, de brandweer of de politie.

 
Bij dienstverlening is de precieze locatie van de persoon in kwestie essentieel. “In die omstandigheden slaat de paniek vaak toe. De stress is soms zo groot dat mensen niet meer in staat zijn hun naam te spellen, laat staan dat ze correct kunnen doorgeven waar ze zich bevinden”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon tijdens een persconferentie die samen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block werd georganiseerd.

 
Bij het downloaden van de applicatie moet de gebruiker een aantal vragen beantwoorden. Zo beschikken de hulpdiensten automatisch over een aantal medische gegevens zoals de bloedgroep of eventuele gezondheidsproblemen. De app biedt ook de mogelijkheid om te chatten met een operator, wat handig is voor doven of slechthorenden maar ook bij een inbraak of tijdens een concert. Artsen kunnen de applicatie ook gebruiken bij gevallen van agressie. De app werkt alleen in België zelf en kan worden gedownload via de “Play Store” (Android) en de “App Store” (Apple). Het nummer 112 blijft uiteraard in werking.

 

Afbeeldingsresultaat voor 112 app