Light en suikervrije drankjes verkopen aan de lopende band. Logisch ook, want je denkt hiermee een goede daad te doen voor je lichaamsgewicht. Maar volgens onderzoek aan de George Washington University is dat toch niet helemaal waar. Zelfs na het drinken van een low calorie drankje eet je nog steeds 196 calorieën per dag meer dan na het drinken van een fris watertje. 

Dr. Allison Sylvetsky, aan de George Washington University, deed van 2011 tot 2016 een onderzoek bij 7.026 kinderen aan de hand van een 24-uur dieet. De idee dat frisdrank met een laag suikergehalte gezond is, blijkt toch maar een betreurenswaardige illusie te zijn.

Resultaten

Dat je na het drinken van een low calorie-drankje niet vermagert, kan je uit de volgende cijfers afleiden. Er is wel degelijk een verschil in de hoeveelheid calorieën die je extra opneemt na het drinken van een suikerrijk drankje en een flesje water. Als je kiest voor een low calorie-drankje dan eet je nog steeds 196 calorieën meer per dag. Bij het drinken van een gewone Coca-Cola of Fanta is dat maar liefst 312 calorieën meer per dag. Tot slot is er dan ook nog de combinatie van de twee wat weleens tot een boefkick kan leiden van 450 calorieën per dag extra.

De oplossing is water

Water drinken is en blijft dus nog steeds de gezondste optie en zeker als je een beetje op je lijn wil letten. Ben je toch niet zo een fan van dit smaakloos spul? Dan zijn er verschillende manieren om je water een lekkere en frisse toets te geven. Wat schijfjes limoen of een beetje munt kan bijvoorbeeld wonderen doen.